Bebe střecha

30. března 2017 v 13:39 | Lucka |  Pečení
Krásné čtvrteční odpoledne! :)

Včera jsem se konečně dostala k tomu, abych uplácala něco sladkého. V pečení se poměrně vyžívám, takže do budoucna čekejte nějaké další recepty. A teď k tomu, co nás čeká. Dneska jsem si připravila nepečený zákusek Střecha, který určitě většina z vás zná. Abych se přiznala, překvapilo mě, jak jednoduché to je, takže příště při nějaké oslavě už vím, co určitě udělám.


Bebe střecha
Co budeme potřebovat?
  • 2 balíčky Be-be sušenek (světlé a tmavé)
  • 1máslo
  • 1tvaroh
  • 2 zakysaná smetany
  • 130g cukr moučka
  • rum
  • 100g strouhané čokolády
  • 2-3 banány
  • čokoládová poleva
Jak budeme postupovat?
Postup je hrozně jednoduchý. Všechny suroviny bychom před přípravou měli na chvíli vyndat z lednice, aby dostaly pokojovou teplotu. Jako první do misky vložíme rozkrájené máslo, které mixérem vyšleháme s cukrem - budete muset chvilku šlehat, dokud se cukr s máslem hezky nespojí v jednolitou hmotu. Poté přidáme tvaroh, zakysané smetany a rum podle chuti (já jsem dávala cca panák). Jakmile máme hezky promícháno, tak můžete - ale nemusíte - přisypat do krému nastrouhanou čokoládu a stačí jen stěrkou promíchat.

Výsledek obrázku pro bebe střecha videoreceptVýsledek obrázku pro bebe střecha videoreceptVýsledek obrázku pro bebe střecha videorecept

Jakmile máme krém hotový, připravíme si cca 40cm dlouhý kus alobalu, na který budeme skládat bebe sušenky. Budeme je skládat jako šachovnici, tudíž střídat světlé a tmavé sušenky vedle sebe do řady po 3x7 sušenek. Jakmile máme první vrstvu, potřeme sušenky částí krému, na který položíme další vrstvu sušenek, pokud to chcete pro efekt, tak skládejte šachovnici obráceně - na tmavé sušenky světlé a na světlé tmavé. Opět potřete vrstvou krému, na prostřední sušenky položte banány a na ně opět trochu krému. Potom pomocí alobalu složte sušenky jakoby do střechy a dejte ztuhnout do lednice asi na půl hodiny. Potom potřete zbytkem krému a polijte polevou. Nechte opět ztuhnout v lednici, tentokrát alespoň dvě hodiny, aby sušenky hezky změkly. A potom už jen dobrou chuť. :-)

Vaše Lucka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Belluška Belluška | Web | 30. března 2017 v 16:25 | Reagovat

Ten recept znám, ale nikdy jsem neměla odvahu se do toho pustit. Pamatuji si, že má mamka to jednou zkoušela .. no dopadlo to katastrofálně :D ale bylo to aspoň chutný!

2 Marky Marky | E-mail | Web | 30. března 2017 v 16:33 | Reagovat

Mamka za mých mladých let dělala pravidelně a je to pořád jeden z mých nejoblíbenějších dezertů :) Všem doporučuji vyzkoušet, fakt hrozný mňamka!

www.travelwithmarky.cz

3 Jane Belle Jane Belle | Web | 30. března 2017 v 18:08 | Reagovat

Tuhle dobrotu znám :-P .

4 Lucka Lucka | E-mail | Web | 30. března 2017 v 18:18 | Reagovat

[1]: Ne vždy se zadaří, ale hlavní je, že chutnalo. :-)

[2]: Je to hlavně rychlé a jednoduché, určitě budu dělat častěji a taky doporučuju. :-)

[3]: Já taky, už dlouho, ale zkoušela jsem poprvé. :-)

5 Eliss Eliss | Web | 30. března 2017 v 18:52 | Reagovat

To vypadá úžasně!!! :-)

6 V✧*・ V✧*・ | Web | 30. března 2017 v 20:24 | Reagovat

ahhh, tak tohle je klasika ♥.♥ u nás se tam místo smetany dává pomazánkový máslo, heh :'D ale věřím, že s tou smetanou je to možná ještě lepší, určitě to vyzkouším. :) teď jsi mi úplně udělala chutě sakra. :D

7 Siginitou Siginitou | Web | 30. března 2017 v 21:07 | Reagovat

No teda, to vypadá naprosto dobře :)
Znám to taky, ale nikdy jsem neměla odvahu to udělat :D Dopadlo by to u mě katastrofálně. :D :-D

8 Lucka Lucka | E-mail | Web | 30. března 2017 v 21:38 | Reagovat

[5]: Taky to tak chutná, rozhodně doporučuju! :-)

[6]: Věřím, že i s pomazánkovým máslem to může chutnat dobře. Ona je spousta variant. :-)

[7]: Určitě odvahu seber, je to vcelku jednoduché a navíc nepečené, takže není co připálit. :-D

9 Káčč Káčč | Web | 31. března 2017 v 14:11 | Reagovat

Střechu už jsem párkrát měla a moc mi chutnala :) Musím si ale už konečně napsat ten recept, jinak na to zase zapomenu :D

10 Melissa Melissa | Web | 4. dubna 2017 v 2:33 | Reagovat

Tak tohle mě fascinuje už hodně dlouho,ale ještě jsem se k tomu nedostala:)Nedávno jsem to viděla v Prostřenu a taky se mi to zdálo celkem jednoduché.Asi to budu muset fakt vyzkoušet a navíc to musí být dobré:) :-P

11 Lucka Lucka | E-mail | Web | 4. dubna 2017 v 11:40 | Reagovat

[9]: To určitě udělej, já jsem v tomhle zapomínání úplně stejná. :-D

[10]: Je to dobrota, u nás se po ní zaprášilo, a to taťka nemusí banány, načež byl první, kdo střechu nakrojil a ládoval se s ní. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama